- En bransje med fantastisk spennende utsikter

- En bransje med fantastisk spennende utsikter

Andreas har en doktorgrad innen organisk kjemi fra Stockholm Universitet. De siste tre årene har han forsket på forretningsutvikling i Borregaard, selv sammenligner han seg med en baker. 

- Enkelt sagt består jobben min i å komme på nye og forbedrede kjemiske prosesser innen ulike områder som er aktuelle for Borregaard. Det beste med å være forsker er at jeg får være kreativ. Jeg sammenligner meg ofte med en baker. Jeg skal finne frem til en bolleoppskrift som fungerer, men det er ikke alltid bollene smaker bra første gang. Sånn er det å være kjemiker også; det er rom for å prøve og feile frem til resultatet blir bra, sier Andreas.

Etter en tid i akademia ville Andreas ut i «virkeligheten».
- Jeg forsto at det eksisterer et stort gap mellom industri og akademia og var svært interessert i å lære meg mer om industri, forteller forskeren.

En typisk dag består av rundt 70 prosent laboratoriearbeid, samt noe rapportskriving og research – noe Andreas trives godt med.
- Som akademiker kan du ingenting om hvordan en fabrikk fungerer, om hva som koster penger og hvordan man tjener penger. Det lærer du her, understreker han.

Også arbeidsmiljøet ved Borregaards forskningssenter i Sarpsborg har levd opp til forventningene.
- Mine kollegaer gjør det verdt å komme hit. De lærer meg nye ting hver dag. Og ikke minst; vi jobber i en bransje med fantastisk spennende utsikter. Fokuset på miljøet blir bare større og større – dermed er Borregaard et riktig valg av arbeidsplass, avslutter Andreas.