Sommerjobb ga mersmak

Sommerjobb ga mersmak

Stine Johansen har en mastergrad innen kjemisk prosessteknologi fra NTNU. Under studietiden fikk hun sommerjobb på Borregaard. Det ga mersmak. 

Hvorfor søkte du sommerjobb i Borregaard?

Borregaard virket som en veldig interessant bedrift med gode muligheter for en utfordrende og spennende sommerjobb. I tillegg var sommerjobben høyst aktuell innen fagområdet jeg studerte. En god venninne fra studiet som jobbet på Borregaard før hun begynte å studere, kom også med gode anbefalinger av Borregaard som arbeidsplass.

Fikk du brukt dine fagkunnskaper?

Jeg hadde opparbeidet meg gode rutiner på laboratoriet etter å ha tilbrakt mange timer der på NTNU, og dette kom godt med i sommerjobben. Organisk kjemi, matte og massebalanser var noen av fagkunnskapene fra studiet jeg fikk god bruk for. Jeg studerte kjemi og hadde nylig valgt kjemisk prosessteknologi som fagområde på dette tidspunktet, der nettopp treforedling var en av temaene. Sommerjobben i Borregaard ga verdifull innsikt i hvordan det ville være å jobbe innen dette fagområdet.

Hva var hovedinntrykket ditt av Borregaard etter endt sommerjobb?

Borregaard viste seg å være noe annet enn tradisjonell treforedling. Det er høyst spesialiserte produkter som blir fremstilt, og innovasjon er en viktig pådriver som sørger for at Borregaard hele tiden utvikler seg. Jeg følte Borregaard var en solid arbeidsplass med gode framtidsutsikter. Jeg var fornøyd med å ha bidratt i reelle prosjekter som faktisk hadde betydning for bedriften. Jeg fikk også inntrykk av et åpent arbeidsmiljø der man støttet og utfordret hverandre til det beste for bedriften.

Hva gjorde du før du begynte i Borregaard?

Før jeg ble fast ansatt i Borregaard, arbeidet jeg i Oceaneering Asset Integrity AS med bl.a. vedlikeholdsplanlegging, risikovurderinger og konsekvensklassifiseringer. Bakgrunnen min er en master innenfor kjemisk prosessteknologi.

Hvordan fikk du jobb i Borregaard?

Jeg var på utkikk etter nye og spennende utfordringer og hadde et håp om at Borregaard kunne innfri nettopp det, så jeg tok kontakt med gamle kollegaer fra tiden i sommerjobben, som videre satte meg i kontakt med ledelsen. Derfra var det intervjuprosessen, og – heldig for meg – var det en åpning som passet mine kvalifikasjoner.

Hva jobber du med?

Stillingen min hører innunder drift, der jeg for tiden arbeider som prosesseier for lignin. Jeg følger opp produksjonshastighet, kvalitet, prosessforbedringer, kjørefilosofier og utslipp. Jeg er omtrent daglig i kontakt med operatører, oppetidsansvarlige, produksjonsledere, kvalitetskontroll, forskning, kundeservice, prosjektgrupper og utenlandske LignoTech-kontorer for nevne noen, så hverdagen er variert.

Har inntrykket ditt av Borregaard endret seg etter at du ble ansatt?

Etter at jeg ble ansatt i Borregaard har jeg innsett at bedriften er mye mer kompleks enn jeg først antok. Alt henger sammen og påvirker hverandre i varierende grad, noe som gjør Borregaard enda mer imponerende. Borregaard, som enhver bedrift, har sine utfordringer, men inntrykket av å være en solid bedrift har bare blitt forsterket.

Er Borregaard en interessant arbeidsplass?

Ja absolutt. Hverdagen er variert og utfordrende, man møter mange ulike mennesker innenfor ulike fagområder og ingen dag er lik den forrige.

Vil du anbefale andre å jobbe i Borregaard?

Ja. Med fare for å repetere meg selv så anbefaler jeg alle som liker en spennende arbeidshverdag å søke.

Hva er det beste med jobben din?

Jobben er spennende og variert, og jeg blir utfordret daglig. Samtidig har jeg dyktige kolleger rundt meg som bidrar til et godt og støttende arbeidsmiljø.