Borregaard åpnet høyteknologisk driftssenter

Nærings- og handelsminister Trond Giske åpnet i dag Borregaards nye driftssenter som sikrer nyskapende, kunnskapsbasert og miljøvennlig industri i årene fremover.

- Dette moderne driftssenteret viser at det satses i norsk prosessindustri. Regjeringen spiller på lag med næringer som satser på nyskapende, kunnskapsbaserte og fremtidsrettede løsninger. Det nye kontrollsenteret er noe Borregaard og selskapets ansatte har all grunn til å være stolte av, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.
Borregaard har investert over 80 millioner kroner i senteret som samler styringen av 15 av anleggene på fabrikkområdet i ett, felles kontrollsenter. Ny teknologi og ny organisering gjør driftssenteret til Norges mest høyteknologiske i sitt slag.
- Borregaards anlegg i Sarpsborg er verdens mest avanserte bioraffineri. På et 3 kilometer langt fabrikkområde med til sammen 22 fabrikker integrert i hverandre, er Borregaard en kompleks virksomhet. Driftssenteret skal sikre økt produktivitet og sikker styring gjennom prosesstabilitet og optimalisering av produksjonsprosessene, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.
Borregaards nye driftssenter er et resultat av et større endringsprosjekt hvor målet er økt konkurransekraft, økt fokus på helse, miljø og sikkerhet, samt spennende arbeidsplasser. Prosjektet har gått ut på å innarbeide en dynamisk prestasjonskultur ved å utnytte økt kompetanse og ny teknologi maksimalt. Suksesskriteriet har vært involvering av de ansatte, kompetansebygging og ny organisering.
- Med det nye driftssenteret tilbyr vi høyteknologiske og spennende arbeidsplasser med avanserte styringssystemer som vil øke attraktiviteten til en jobb i industrien i årene fremover, understreker Sørlie.
Borregaard er verdens mest avanserte bioraffineri. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier, biomaterialer og bioetanol som erstatter oljebaserte produkter. Borregaard har vært den største arbeidsplassen i Sarpsborg siden oppstarten i 1889, og er det fortsatt med nær 800 ansatte. Selskapet er en del av Orkla-konsernet og har 1300 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 20 land i Europa, USA, Asia og Afrika. Hovedkontoret og selskapets største fabrikkanlegg ligger i Sarpsborg.
For mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonssjef Tone Horvei Bredal, telefon: 92467711