Borregaard selger Fredrikstad Blikk- og Metallvarefabrikk

Pressemelding: Orklas kjemiområde, Borregaard, selger Fredrikstad Blikk- og Metallvarefabrikk (FBM) til AB Hannells Industrier med virkning fra 1.1.2001.

FBM produserer stålfat og rekondisjonerer brukte containere og stålfat til industriemballasje. Selskapet hadde i 1999 en omsetning på nær 100 mill. kroner og har i dag 60 ansatte. Selskapet har to fabrikker i Fredrikstad (Øra og Lisleby).

Hannells Industrier fra Falkenberg i Sverige er størst i Skandinavia innenfor området industriemballasje. Selskapet produserer stålfat, plastfat og mindre emballasje i både stål og plast. Hannells Industrier har to fabrikker i Sverige og en i Danmark. Selskapet har 225 ansatte og hadde siste år en omsetning på ca 300 millioner kroner. Selskapet er eid av familien Hannell fra Falkenberg i Sverige.

FBM tilhører ikke Borregaards kjernevirksomhet. Borregaard mener den nye eieren, som har industriemballasje som sitt hovedområde, kan bidra til å utvikle FBM positivt.
Ledelsen og tillitsvalgte ved FBM er fornøyd med å få Hannells Industrier som ny eier:

- Den nye eieren kan tilføre FBM nye produkter og adgang til nye markeder. Det gir fordeler for oss å komme inn i et konsern som er i samme bransje, sier adm. direktør i FBM, Per Karlsrud.

- Gjennom oppkjøpet av FBM har vi nådd vårt mål om å bli markedsledende i både Danmark, Norge og Sverige. Vi kjenner FBM som en moderne og solid bedrift og vi ønsker å bidra til utvikling av selskapet, sier adm. direktør Rolf Hannell i Hannells Industrier.

Kontaktpersoner:
Styreformann Pål F. Tandberg, 906 46 886 / 69 11 80 00 (Borregaard)
Adm. direktør Per Karlsrud 942 81 904 / 69 32 00 36 (FBM)
Tillitsmann Tore Karlsen 69 33 79 68 / 69 32 00 36 (FBM)