Borregaard utvider ligninkapasiteten i Sør-Afrika

Borregaard utvider ligninkapasiteten i Sør-Afrika

(7.7.2015) Borregaard og Sappi har besluttet å øke produksjonskapasiteten ved ligninfabrikken i Sør-Afrika med 20 000 tonn.

Det økte volumet vil gå til eksisterende bruksområder og geografiske markeder. Investeringen er estimert til rundt 70 millioner kr og prosjektet er forventet fullført i 2017.

- Vekst i Borregaards ligninvirksomhet er en strategisk prioritet. Denne investeringen vil styrke vår konkurranseposisjon, i tillegg til å øke vår forsyning til viktige markeder i Asia, Midtøsten og Afrika, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.

LignoTech South Africa er et joint venture for produksjon av ligninprodukter og eies av Borregaard (50%) og det sør-afrikanske tekstilcellulose- og papirselskapet Sappi (50%). LignoTech South Africa  ble etablert i 1997 og kapasiteten ved produksjonsenheten er siden gradvis økt. Den nye investeringen vil øke kapasiteten til rundt 180 000 mtds (metric tonnes dry substance) årlig. Borregaard bidrar med salg- og markedsfunksjoner i utenlandske eksportmarkeder, i tillegg til funksjoner innen teknologi, forskning og utvikling, mens Sappi bidrar med ligninråstoff og infrastruktur.

 

Borregaard driver ett av verdens mest avanserte bioraffinerier. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier som erstatter oljebaserte produkter. Borregaard har 1080 ansatte i 16 land, en omsetning på rundt 4 milliarder kroner og salg til nærmere 100 land over hele verden. Lignin utgjør nær 50% av konsernets omsetning med fabrikker i 7 land.