Jinkeli og Borregaard

Økt satsing mot kinesisk batteriindustri

Kina er blitt verdens største marked for blybatterier. Det kinesiske markedet har spesifikke tekniske og kommersielle krav og har unike anvendelser av denne typen batteriteknologi. I tillegg til bilindustrien og andre vekstmarkeder, er det i dag over 200 millioner e-sykler i landet hvor den ledende batteriteknologien er blybatterier.

Borregaard er en ledende leverandør av spesialprodukter til batteriindustrien i Kina, og har lang erfaring med å produsere en bred portefølje av ligninbaserte produkter. Dette inkluderer også spesialproduktet Vanisperse, som er anerkjent verden over som som tilsetningsstoff i  kvalitetsbatterier.

I løpet av de siste årene har Borregaard utviklet et partnerskap med Shandong Jinkeli Power Sources Technology Co., Ltd. (“Jinkeli”) for å betjene det kinesiske batterimarkedet. Jinkeli har i mange år vært en ledende produsent og leverandør av ulike produkter til den kinesiske batteribransjen i mange år, og har en stab av fagpersoner spesielt rettet mot blybatteriindustrien.

Jinkeli og Borregaard vil nå utvide samarbeidet gjennom en felles investering  i laboratoriefasiliteter lokalisert i Shandong-provinsen. Samarbeidet skal særlig rettes mot utviklingen av forbedrede tilsetningsstoffer batterier til e-sykkler samt utvikling av spesialprodukter til EFB- og AGM-batterier til den kinesiske bilindustrien.

"Med dette samarbeidet vil Borregaard kunne styrke arbeidet med å utvikle bedre ytelser til batterier for e-sykler og andre blybatterianvendelser," sier Attilio Caruso, Global Business Director i Borregaard. "I tillegg vil dette samarbeidet forbedre vår evne til å reagere raskere på tekniske servicebehov fra våre viktigste kinesiske kunder."